RELIGIØSE SYMBOLER I POLITIKKEN?

Jeg vet liksom ikke helt hvordan jeg skal skrive om dette. Jeg leser hele tiden om offentlige figurer eller tv-reportere som bærer religiøse symboler. Den siste nyhetssaken om dette handlet om Sylvi Listhaug, som velger å bruke et lite smykke med kors symbolet i offentligheten. Tidligere var det også en reporter fra NRK som hadde brukt dette religiøse symbolet rundt halsen, noe hun fikk refs for. 

Jeg bare sitter her og lurer på hvorfor. Ja, vi ønsker å ha et nøytralt samfunn. Men betyr dette nøytrale samfunnet at vi skal gjemme en del av menneskets identitet? Hvorfor er det så utrolig galt å vise at en er kristen? Muslim? Ateist? Det er vi- publikum - som oppfatter henne som "unøytral". Men hun er likevel samme person med de samme synspunktene og meningene, med eller uten smykket. Hvorfor er folk så hårsåre når det gjelder å godta andres leve- og livssyn?Det er så for mange som mener at det er muslimer som er i mot kors i offentligheten. Det er ikke sant. Jeg syns det er fantastisk at man kan bo i et land hvor det er greit å være homofil, muslim, kristen, ateist, eller hva enn det skulle være uten å måtte bli slaktet for det. Det er helt fantastisk at jeg kan si det jeg mener, og Listhaug kan si det hun mener og gå med det hun ønsker uten å bli nektet denne retten. Ja, selvsagt er nøytralitet viktig. Men å være samfunnsengasjert og kjempe for sin sak betyr ikke at vi skal gjemme en del av identiteten vår. 

3 kommentarer

Elisabeth Dyndale

06.02.2016 kl.17:10

Slik jeg ser det har du helt rett, Noor.. Religiøse symboler viser i stor grad hvem man ønsker å være. I et samfunn som er så opptatt av, og med rette, ytringsfrihet og religionsfrihet, er det jo merkelig at man skal ha så mye i mot et lite kors rundt halsen for eksempel. Det er helt greit at Listhaug og andre offentlige personer sier i fjernsynsintervju at de er kristne, men det skaper furore hvis de bærer et smykke i form av et kors rundt halsen.

Norge blir et fattigere land hvis vi ikke lenger kan vise hvem vi er i det offentlige rom.

Noor

06.02.2016 kl.17:16

Elisabeth Dyndale: Ikke sant! Det er nettopp det vi blir, fattigere om vi blir fratatt denne retten.

...

12.02.2016 kl.11:14

åh noor du är så bra! kan du inte blogga mer?

Skriv en ny kommentar

Noor

Noor

19, Fredrikstad

Jeg heter Noor og er opprinnelig fra Kurdistan. Her skriver jeg om alt jeg syns er interessant og morsomt. Velkommen til min verden, hvor du vil finne alt fra religion til sminke.

Kategorier

Arkiv

hits