SIX WAYS TO IMPROVE YOURSELF

Hei, venner! I blant sitter frøken Noor seg ned og snakker med seg selv. Jup. Jeg snakker med meg selv. Finner frem penn og papir og skriver ned punkter hvor jeg ikke syns jeg gir alt jeg har å by på. Psykotisk? Pft. Neida, men hva kan jeg gjøre annerledes? Jeg sier ikke at jeg gjør absolutt alt feil, men jeg vet at absolutt alle har sider ved seg selv som kan forbedres. Dagene går, årstidene forandrer seg, og det samme gjør jeg. Positiv utvikling er målet, er det ikke?

Derfor tenkte jeg at å skrive ned en liste med ting som jeg vet jeg kan gjøre, for de er veldig enkle. Det er ikke alltid like lett å lese flere bøker for å oppnå kunnskap (noe som er fantastisk bra, forresten), men å følge disse punktene - det kan min fem-år gamle lillesøster også gjøre. Dermed har jeg kommet frem til at jeg:

  • Ikke skal sløse med vann. Istedenfor å helle vannet ut i vasken etter middag, begynner jeg å bruke flaske. Jeg skal alltid fylle på flaske, for da drikker jeg alt vannet. Tar jeg der i mot litt og litt fra springen, hender det ofte at jeg ikke drikker opp all vannet i koppen, og ender dermed med å helle ut mye ut i vasken. Det samme gjør vi under middag, når vi fyller opp kanner og vaser med vann. Dersom det er mer vann igjen i et par glass eller kanner etter middag, for eksempel, skal jeg heller ta meg en ti-sekunderstur bort til plantene og vanne dem. Da slipper jeg 1) å sløse med vann og 2) jeg gir liv til plantene! 
  • Ikke skal sløse med mat. Jeg vil rett og slett lage mindre porsjoner. Det er ikke noe vits i å lage for mye mat. Dersom det er mer mat igjen, skal jeg putte det i en matboks og spise det til lunsj dagen etterpå. Bare ikke kast mat. Ikke gjør det. Og har jeg litt brød som jeg ikke liker, eller som jeg merker har blitt tørr, skal jeg dra til parken og mate fuglene. Men jeg skal ikke kaste mat.
  • Plante et tre. Hver gang noen fugler lager sitt rede eller får mat fra treet, blir du belønnet fra englene. Eller hver gang noen stopper opp for å få litt skygge under treet, eller hver gang noen - enten dyr eller menneske - får frukt på grunn av det treet, blir du belønnet. Jupp. Jeg skal plante trær som en galing. Embrace yourselves.
  • Smile. Profeten vår, Muhammed (fred og velsignelser være med han), sier at et smil er veldedighet. Du beriker en annen person på en måte som du ikke kan tenke deg. Jeg vet aldri hvilken kamp en person går gjennom, og hvis jeg klarer å lette på dagen hans/hennes, bare en liten smule, blir jeg mer enn fornøyd. Og greia er, mine venner, at du aldri vet hvem det smilet kan hjelpe. Det kan være den personen du går forbi, men som du får øyekontakt med i to sekunder, i det du hilser med et smil. Det kan være bilføreren som setter pris på smilet når du går over gangfeltet, det kan være bussjåføren som virker så irritert. Eller hva?
  • Være god mot barn. Vi som har lillesøsken vet hvor lett det er å bli irritert på dem. Vi kan være så gode mot verden som vi bare vil, men det er i familien vi viser hvem vi egentlig, virkelig er. Å gi søstrene mine en lettere hverdag er verdt gull. 
  • Gi veldedighet, om det så bare er tjue kroner i måneden. Tenk deg hver gang noen barn får rent vann, eller får fullføre utdanningen sin, eller får brødfø familien sin - bare på grunn av deg. Du ser ikke resultatet av det du gir med en gang, men det betyr ikke at det ikke skjer. Om femti år fra i dag finnes det en hel landsby som er full av infrastruktur og bekjempet fattigdom, bare fordi du valgte å gi et ørlite beløp til utdanningen til den ene fyren i Mali, i stedenfor å bruke det på en sjokolade for deg selv. Du må aldri undervurdere veldedighet.

 

Som dere ser, handler det om å investere i handlinger som gjør en stor forskjell i lengden. Det er bittesmå handlinger, men om alle gjør litt, resulterer det i gigantiske forandringer! Dette er bare et par tips, si gjerne i fra om du har noen gode! 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Noor

Noor

18, Fredrikstad

Jeg heter Noor og er opprinnelig fra Kurdistan. Her skriver jeg om alt jeg syns er interessant og morsomt. Velkommen til min verden, hvor du vil finne alt fra religion til sminke.

Kategorier

Arkiv

hits