Mali trenger oss

Hei, alle. Jeg skriver følgende først og fremst til meg selv, for jeg trenger å bli minnet på dette. Tenkte at kanskje tankene også kan komme andre til nytte, så hvorfor ikke dele det?

Jeg elsker klær. Jeg elsker sminke. Jeg elsker mat. Jeg elsker penger. Jeg elsker å bruke penger ikke bare på meg selv, men også på søstrene mine og foreldrene mine. Og de to sistnevnte er bra å bruke penger på, er det ikke? Jo, det er det, uten tvil. Men det finnes mennesker som trenger det mer enn meg eller søstrene mine. Vi har et tak over hodet, vi får mat og drikke når vi vil, hvor vi vil. Vi har en kort og trygg, behagelig vei til skolen, sykehuset og butikken. Det verste som kan skje med oss, er at vi får en litt hard forkjølelse, eller kanskje til og med feber. Vi har alt.

Hvorfor må jeg da tenke meg ti ganger om før jeg velger å gi 100 kroner til veldedighet? 50 kroner? 20? Hvorfor syns jeg ikke det er vanskelig å bruke 300 kroner på noe så ubrukelig og verdiløst som en leppestift eller en pizza? Hvorfor tenker jeg meg ikke like godt om når jeg står i billettluken og betaler 400 kroner for å se en film i mindre enn to timer med søstrene mine? Hvorfor lærer jeg ikke lillesøstera mi at det er bedre å bruke de pengene på å hjelpe et barn som ikke kan gå på skole? Eller å gi i det minste litt av pengene for å hjelpe andre med å få rent vann? Hvorfor lærer jeg henne ikke at vi har et ansvar for hvert eneste menneske som går på denne jordkloden? At ethvert menneske er en del av familien vår, og at det er vår plikt å hjelpe familie?

Jeg sier ikke at vi ikke skal bruke penger på oss selv og kjernefamilien vår. Det er ikke det jeg sier. Vi trenger balanse i alle livets ulike sider: på skolen, på jobb, med familien, med økonomien, med religion, med mennesker, med mat, med kjærlighet. Jeg har i hvert fall innsett at jeg trenger å balansere min kjærlighet for materialisme. Den nye telefonen eller sminkepaletten jeg får har null verdi. Seriøst. Null verdi. Det er et objekt, en ting, noe uten følelser, noe som ikke lever, noe dødt. Vann, medisin og skole gir derimot liv.

Redd liv. Seriøst. Ta frem bankkortet og doner. Uansett hva du har, bare gi noe.Jeg anbefaler enhver sjel som leser dette  å se > denne videoen fra Pious Projects < (TRYKK PÅ TEKSTEN). Det er en dokumentar om et par gutter som reiser ned til Mali for å observere hva de trenger. De valgte Mali fordi dette er et av folkene i verden som trenger oss mest. De er definisjon på fattige, og tro meg når jeg sier at de trenger oss De trenger oss. De trenger deg og meg.

Gi så mye du ønsker. Om det bare er to kroner du har - gi likevel. Det hjelper mer enn du tror. Har du tjue kroner til overs, gi. Vær med på forandringen, vis at ungdommen i den vestlige verden ikke bare tenker på sin egen mat og lykke, men at vi har en ekte bekymring for resten av menneskeheten. Doner, så del nettsiden på facebook og twittter og med andre vener og familiemedlemmer. Du vet aldri hvilken krone som redder livet til den ene jentungen.

www.piousprojects.com

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Noor

Noor

18, Fredrikstad

Jeg heter Noor og er opprinnelig fra Kurdistan. Her skriver jeg om alt jeg syns er interessant og morsomt. Velkommen til min verden, hvor du vil finne alt fra religion til sminke.

Kategorier

Arkiv

hits