RAMADAN UTFORDRING

Salamun aleykum, jenter, håper du har det godt! Og om livet gir deg en del av sine litt hardere tider akkurat nå, håper jeg det gjør deg til en sterkere og visere person, AMEN! 

Vi nærmer oss de ti siste dagene av Ramadan - hvor fort går ikke tiden? Snart sier jeg det om hele livet mitt også, gjør jeg ikke? Livet er kort, dere. Med dèt sagt, har jeg en ikke så liten utfordring til nettopp deg. Siden det er de ti siste dagene i Ramadan, har jeg og vennene mine satt oss noen mål. Vi er ikke helt fornøyde med vår innsats i den hellige måneden, så kom frem til en utfordring oss i mellom. Her er det førstemann til mølla om å klare å Surat Al-Mulk (vinneren får servert valgfri mat, haha). Det er sura (kapittel, del,  seksjon) nr 67 i Koranen. Den er kjempe kort, men veier likevel gigantisk mye.Husk at Ramadan først og fremst er Koranens måned, ikke bare fastens måned. Det er denne måneden hvor vi feirer den hellige boka ved å lese, lære og pugge mirakelet som er blitt sendt ned til menneskeheten. Men hvorfor? Hvorfor nå? Hvorfor????

Jo, fordi

1) Vi er muslimer og vi tror på dommedagen. Vi tror at alle handlinger vi har gjort kommer til å komme tilbake til oss. Her gjelder det å tilgi, smile og gjøre dagen til medmenneskene rundt oss lettere. Vi er altså ute etter å "fange" så mye gode handlinger som mulig og putte de på veieskålen vår. Det å resitere Koranen gir oss 10 "poeng" for hver bokstav, ikke ord, men bokstav. Det vil si at dersom du leser "Bismillahi Al Rahman Al Rahim", gir det deg 10 poeng hver for "b", "i", "s", osv. PLUSS at det er Ramadan, som vil si at alle handlinger blir ganget med minst 70! Men det er ikke alt - belønningen for å resitere Koranen i Koranens måned, blir ganget ikke med 70, men med 700! Det vil si 10*700 for hver _bokstav_ du leser. Bokstav. 7000 poeng. 

2) Surat Al Mulk (nr. 67) beskytter og forsvarer deg når du kommer i graven, og den gir seg ikke før du har havnet i paradis. Enhver som bruker ca. fire minutter hver kveld før de legger seg for å lese denne suraen, er beskyttet fra gravens mørke sider. Suraen snakker seriøst for deg og lar ikke noe som helst ondt berøre deg. Jeg vet ikke med dere, men jeg vil i hvert fall ikke dø og ende opp DU VET HVOR???? Jeg bruker da heller fire min på å resitere denne suraen istedenfor å f.eks høre på en sang eller sjekke instagram. Suraen består av 30 vers. Jeg vet at det kan høres mye ut, men fortvil ikke! Om jeg, kongen av alle gullfisker, klarer dette, kan alle klare det. Bokstavelig talt. Alle som kan høre, og/eller lese, kan klare det. Bare ikke gi opp, for dere vet at belønningen for den som sliter eller har vanskeligheter med å lese Koranen, blir doblet? La oss bruke våre fantastiske matte kunnskaper her til å løse regnestykket: 10 ganger 700 ganger 2 for hver BOKSTAV du leser. Jeg vet ikke med deg, men I'm in!

Tar du i mot utfordringen?

 

5 kommentarer

Leila

07.07.2015 kl.09:32

Veldig bra skrevet Noor Gian . Innshallah xwai gawra xero padashtt adat. For å være helt ærlig så er ikke eg så flink med å lese sura AL mulk her kveld dessverre !

Men allhamdillullah jeg fullfører koranen hver ramadan mnd innshallah :)

Noor

10.07.2015 kl.06:06

Leila: Leila<3333
Jeg er heller ikke like flink, men har virkelig lyst til å koordinere det inn i natt-rutinen min in sha Allah. Hvert forsøk er fult av xer, så hvorfor ikke prøve?
Så flink du er som fullfører koranen, mashallah! In sha Allah får du maaaasse xer og jannah amiiiiin.

Kurda

13.07.2015 kl.22:34

Du har så fine øyne og øyevipper mashallah! Kan jeg spørre hvilken mascara du bruker? :)

Noor

13.07.2015 kl.23:32

Kurda: Tusen takk skal du ha! Jeg bruker en mascara fra Isadora, men husker ikke hva den heter. Eller, egentlkg bytter jeg på mascara ofte. Kanskje jeg har brukt en fra loreal på dette bilde? Husker ikke:( men jeg kan kanskje lage et sminkeinnlegg en gang? Så kan du se hvilke jeg bruker. Er virkelig verdens dårligste på navn. Uff.

Kurda

14.07.2015 kl.00:21

heheh Åja! Det er ikke lett å holde styr på :p ja, det burde du så absolutt, kanskje en video også? Ønsker deg en fin kveld videre :)

Skriv en ny kommentar

Noor

Noor

18, Fredrikstad

Jeg heter Noor og er opprinnelig fra Kurdistan. Her skriver jeg om alt jeg syns er interessant og morsomt. Velkommen til min verden, hvor du vil finne alt fra religion til sminke.

Kategorier

Arkiv

hits